Somkuti Miklós (Miki)

Somkuti Miklós (Miki)

Somkuti Miklós (Miki)

 

Mindig is éreztem, hogy életemet a produktív dolgok fogják motiválni azon belül is a kézzel létrehozott “termékek”.

Így lettem fogtechnikus…. majd a szakmám mestere és így lett a hangszeres zenélés is része az én kis világomnak.

Somkuti Miklós (Miki)A Western hangulat volt az ami a sportban majd a zenében is sokáig meghatározó lett. A díjugratásban igazolt amatőr versenyzőként elég jó eredményeket értem el, de eü. okok miatt abba kellett hagynom s így a szabadidőmet a zenélésre tudtam fordítani.

Gyerekként furulya, zongora, klasszikus gitár után az akusztikus gitározásnál ragadtam le. A Country mellett sokféle stílust ismertem meg mikor Alexi Gyuri óráira jártam. (Ő tanította bendzsózni pl. Légrádi Attilát a 100 Folk Celsiusból). Ekkor ismertem meg Tommy Emmanuelt is például akinek gitárjátéka már háromszor is elbűvölt élőben.

Somkuti Miklós (Miki)

Egy júliusi napon egy utcazenész hallgatása és a vele való beszélgetés után, augusztusban már Abaligeten voltunk a Nemzetközi Akusztikus Zenei Fesztiválon még csak ketten de innen indult a Contry Arrabona zenekar ami aztán folyamatosan bővült. A zenekarból a munkám miatt ki kellett lépnem de többször hívtak -” mint alapító tag ” – fellépésekre. (Pl. az Illés Clubba ahol együtt játszhattam a Fonográf dobosával Német Oszival).

.

Somkuti Miklós (Miki)

Sokat léptem fel aztán egyedül ahol a gitár – ének volt a domináns, de hívtak Beatles estre is fellépőnek.

.

miki4A mosonmagyaróvári művelődési ház színpadra vitte a Dzsungel könyvét, ahol engem kértek hogy az aulában az én  szórakoztassam  a vendégeket. Több mint húsz előadáson keresztül….

.

El Capo - Taki -MikiAz El Capo tagjai közül régóta ismertem Takit, akivel többször zenéltünk már együtt, szerte Magyarországon, különböző stílusban, rock, blues, country etc. és egyszer csak a latin is bele került a repertoárba.

Majd, egy együtt zenélés után felkért, hogy legyek az El Capo Latin Duo tagja. Persze ez sem tegnap volt!


FACEBOOK

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar