Kisdarózczi Péter (Daró)

daro_06

Kisdarózczi Péter (Daró)

A gitár. Bátyám tanult gitározni egy ideig. Féltve őrzött Muzima elektromos gitárja és Vermona Regent kombója, távollétében gyakran talált utat avatatlan kezeimbe, aminek kiderülésekor minden esetben szörnyű megtorlásban részesültem.

A gitár és a Muszty-Dobay könyv forgatása valami elképesztően borzalmas dolgot eredményezett…

Évekkel később megkértem egy gitáros, gitártanár barátomat, hogy tanítson. Egy nap meglátogatott, hozott egy Jackson gitárt, egy minikombót, valamint a Trash Metal Guitar Method és a Slide Guitar Techniques című könyv/CD oktató anyagokat és mondván, hogy nincs rám ideje, ezt mind otthagyta nálam, hogy “oldjam meg”. Meg kell mondjam, ez elég színvonalas anyag volt és azért néha ő is rámnézett, hogy haladok. Aztán ennek vége lett… Nem lettem profi, de tény, hogy sok mindent tanultam. 🙂

Pár évvel ezután találkoztam Takival. Nosza rajta, gondoltam! Egy újabb ember, aki gitározni tanít. Rövid megbeszélés után elkezdtem gitárórákra járni hozzá. Nagyon alapos volt az oktatás, élveztem az órákat.

Magam sem tudom, mennyi idő telt el így, amikor egyszer csak azt mondta egy óra végén, hogy itt van ez a két dal (Apache, Knockin’ on Heaven’s Door), szépen átnézzük őket, aztán otthon gyakorold, mert a hétvégén te játszod ezeket helyettem. Ez így is történt. Első színpadra lépésemet a Beer Brothers vendégeként pipáltam ki.

Megtetszett a színpad-érzés! Nagyjából egy év múlva alakult meg az Any Ideas, amit indulásától figyelemmel kísértem és örömmel fogadtam a meghívást, amikor a tagok a zenekar bővítését határozták el. Remek hangulatú fellépéseken zenélhettem velük, de sajnos már akkor tudtuk, hogy Tim nem adja fel terveit és elköltözik Ausztráliába. A zenekar így most a mély hibernáció állapotába került. Talán majd…

Taki még az Any Ideas aktív időszakában kóstolt bele a latin akusztikus műfajba és bár engem eleinte nem vonzott a dolog, addig-addig nyaggatott, amíg vettem egy nylon-húros gitárt és innen már egyenes út vezetett az El Capo megalapításához. Hamar megszerettem ezt a műfajt, ezt a vidámságot, lüktetést, ami ezt a zenét jellemzi. Örülök, hogy sikerült ebbe is “belerángatni”.


FACEBOOK

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar